Wednesday, 12 October 2011

~kesabaran ku sudah di cabarrr ~!

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪  EIYAAA  ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

actually mmg dear da tadea gmba laen pon.. ini jea yg adee.. hmm..

ya mmg tak boleh bohong diri ya dah ! baru berape hari tak text dear ? ow god! kasihan la dekat ya, eiya kne truskan hdup tanpe senyuman dear,sokongan dear, tapi ?? kenape eiya sukarr untuk melupakan seorang yang dah buat bruk dengan eiya ?? setiap hari2 eiya d bayangi wajah dear. ape2 buat semua ingt dear ?? aduuuu.... sush hdup mcm nieee...
tlong la pergi jauh ghani dari hidup yaa.. bia ya jea yg sayng ghani ? ghani jgn sayang yaa.. sbb kite tak kan bahagia bile besamee.. stiap kali balik sekolah, stiap mnit,stiap saat, setiap detik ya mnggu ghani untuk text ya. tapi ape yg dapt hnye kesedihan yg melande setiap kali tengok hnphone ? ya heppy sangt bile ghani sent call me back ptg tadi ? sbb ya tahu ghani tadea kdit.. tapi ya mnta maaf sbb ta boleh call or contact ghani lagi daa.. ya da janji ngn gf ghani yg ya takan cntact ghani da lepas nie.. ya hanye mmpu mnagis keseorangn tnpe sokongn dan pujukan ghani ..
da lepas niee.. ya harap sngt ghani dapat bace luahan rindu ya dekat ghani niee.. knape pekare ni blaku waktu ya ade dlam keadaan yg spatutnye tenang.. knape blaku time ya nak amekk exam akhir tahunnn.. masalh nie bercelarukan ya dengn exam ya lagii.. ya tak boleh nak jawab
exam dengn fokus sbb ya sentiase fkir ghani yg sedang bahagia dengn orng laenn ?? knape ya masih syg kan ghani ? sedang kan dah terang2 ghani buat ya mcm nie ? adekah ini btul sayang ya kekal untuk ghani ? jujur ya cakap ghani selame kite break ? ya cple dngn mne2 lelaki, ya ta pena lupekan ghani ? then bile ya da break dengn ex bf ya. ya mngharapkan kite akan bersatu kembali.. tapi ya salah besar, sngt salh.. ape yg ya dapat, hnye melihat ghani bahgia dengan orng laen.. sangt susah ya nk mnerima kenyataan itu ghani.. ya sayang ghani mcm mne ya sayang nyawa ya sndri.. selame ni ya da byak berkorban demi sayang ya kat ghani ? tapi ap yang ya dapat ? hanye tangisan setiap malam ? siapa yang tahu ? mmg ya ta pena tnjuk kan kesedihan yaa ?? tak pnting kaann ? tapea la ghani, walaupun melihat ghani dengn lis tue satu kesakitan bagi ya? ya jadikan ia sebagai satu kebahagian buat yaa. bia la ghani bahagia dengn dia.. bia kan ya sakit dekat sini.. ya tahu ghani dah tak dea perasaan sayang lagi kat yaa? ya tahu kite mmg tadea jodoh kann ?? sbb tue ghani sayang sngt nak lepas kan lis, smpai snggup buat ya mcm nie ? sggup tipu lis untk dpt kan dia ? see? betape syg nye ghani dngn die kann ? ya tahu dah tiada sedikit pun perasaan sayng untuk ya dalam hati ghani ? kerane hati ghani semua telah jadi milik lis sepnuhnye.. tak pe ghani ya snggup undur diri, demi kebahagian ghani dengan lis. ya cume ingin mngatekan bahawe ya rindu ghani ya yg takecare pasal ya, ghani ya yg salu cakap'' kalau ad jodoh ghani ngn ya, ghani akan jage ya sampai akhir nyawe ghani, ghani janji'' , ya rindu kate2 manje ghani bebisik d tlinge ya, miss your singing, rindu tiap kali ghani nyanyi untk ya.. dan skang ya da tahu lgu e2 semate2 utk suke. bagi ghani yee?? suke2 bagi ya tak ghani ?? ap yang ghani buat untuk ya ?? segalanye sngt berharge.. ?? :')  i miss u kiss, all about you dear.. i cant the feeling of love and my love u sayang ! kenape stiap bnde nak buat kne igt wajah ghani dalam pikiran ya ? kenape ???? aarrggghhhh !! pleasure ! kenape aku yg harus tekanan d sini sedangkan die bahagia dengan teman wanitanye sekarang ? kenape aku derita atas kebahagian orng laen ? manusia jenis ap aku nie ? yaallah,, bukakanlah hati hamba mu yang lemah dengan dugaan yg d beri olehmu.. kenape sampai aku dah simpan niat untuk mempersuamikan die ? kenape aku jadi mcm nie ? kenape aku jadi lemah untuk cinta ? mne eiya yang tabah ? eerrgghhh.. aku lemah kerana cinta pada kau ghani ..!! knape kau sggup seksa hidup aku mcm niee.. ?? ALLAH !! aku tiada sebarang dendam dngn kau ? ape dose aku sehingga kau snggup mnconteng arang d muka aku ! kau brukkan aku depan orng yg pnting dalam hdup kau semate2 untk kesenagn kau dngn die ghani ?? aku tak sggup dengr orng2 kawan2 bekate d tlinge? hari tu aku nmpk ghani klua dngn gf die ? hari tu aku nmpak ghani date ngn gf dear ? hari tu aku nmpk ghani naek moto ngn gf dear ?? aku hnye mmpu senyum d sebalik kepedihan dalam jiwe aku yang dah parah ? tiada seorang yg tahu melain kan aku SEORANG !aku mnderita seorang diri ghani... eiya seorang insan yg lemah ghani ? lemah dengan cinta yang ghani mule semai dalam hati yaa ?? benih tue mule bercambah bile ghani say syg kat yaa ?? benih tue mule rosak sejak kejadian malam tue ? tahu lah kau wahai insan yang bernama
GHANI MUHAMAD BIN ABDULLAH ~~
aku sayang dear.. mcm mne aku sayng keluarga dan nyawa kau sndri .. !!
:')

*mnta maaf kpada sahabat2 yg mngenali diri ghani jike terbace blog saye nie ?
*mnta maaf juge kepada ghani jike blog ni buat ghani rase d permalu kan ?



                                   ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ ghani muhamad ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

Monday, 10 October 2011

~ citer aku plak arr ~

۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩  AL-FATIHAH  ۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩

aku sedih ? aku kecewe? aku sakit? aku nak mati ? mne orang yg ckap  sayang sngt2 tue ? yaallah.. ape da jadi dengan aku nie ?? knape die buat mcm ni dngn aku ? ape dose yang aku da buat dengan die ? orang yang selame aku kenal dari form 1 dan sampai sekarng aku masih sayg ? dan aggap buah hati aku ?? tapi mmg salah aku pon sbb masih sayang orng yang dah berpunye ? tapi bagi aku die tak layak uat aku cam ni utuk kpentingn diri die skang ?? mgkin korng akan bertunang ? tahniah ? tapi leez ? saye harap awak chek dulu siapa yg awak ingin jadika suami e2 ? sebelum awak mnyesal d kmudian hari.. kalau korang nak tahu ? aku sikit pun tak sakit hati dengan text yg korang hantar malam tadi ? aku tahu leez yg sent kan ?

PAHL OFF PHONE ?AP YG YA NAK DARI GHANI ?
KNAPE SAMPAI CAKAP YG TAK JUJUR DENGAN LIS ?
KENPE SGGUP CKAP YG BUKAN2 ?
LIS PN PUMPUAN MCM YA AD PERASAAN GAK. JGN BUAT DIE MCM NIE?
TIME FIRST LIS KOL YS TADI, LIS BAGI SALAM N CAKAP BEK2, SIAP SOH YA JUJU KAN
SAL KITE JMPE OR TA SEMALAM ?
SANGGUP YA BOHONGKAN ?
BETTER ITEW TAK PAYAH LAGI CONTACT PLIZ ? HOPE PASNI YA JUJU LA NGN ORNG2 YANG YA KENL?
JGN SAMPAI AD ORNG LAEN YANG BOHONG YA, TAK GUNE HDUP MNIPU ? TA DAPT APE PON. K. SALAM.!

LIS ! first saye nak cakap, saye bukan off phone sesaje, betry saye habes? dan bukan saye nak lari dari tanggungjawab, saye cume tak nak serabut kan kpale saye dengan masalh ghani dan lis. sbb besok saye adew exam besr ? dan byak bnde yg saye kene fikir.. lagi pun ini masalh korng berdua, tlong jgn libat kan ya..
second.sape yg ta jujr dengn sape ? sape yg cakap bukan2 dngan lis ? yg tue ya rse lis kne rujuk ghani balik ! yess ? kite mmg pumpuan ? tapi lis pumpuan yg slalu d tipu.. ya bukn mcm tue ? kite BERBEZA lis. kite tak sama..
third, mmg lis col bagi salam n tanye bek2 dan ya cakap bnde yang benar ? ya tahu lis akan rujuk balik kat ghani tnye btul kea tak kenn ?? ghani akan cakap tak dan die akan ckap ya bohong ! ya thu tue.. ya kenal ghani dulu dari lis. tak pyah la nak ckap ghani tue macm mne ? sume pasal die ya da tahu ? dengan pompuan mne yg die da tidur ? sorry to say this la.. bukan nak buruk kan sesape ? ya nak die sedar ? bukan sume orng die bole buat mcm nie sesuke hati die... lepas tanggungjawab atas bahu orng laen !! DAYUSS !
fourth. mmg ya jmpe ngn ghani mlm tue? ghani yg cube menafikan sebenarnye ? kalau lis jmpe ngn ya ? ya akn tnjuk kan mcg die hntar kat ya. soh cakap. jgn cakap lis yg kite jmpe malm tadi ?

Dan akhir sekali aku ambil kputsan untuk tak lagi contact korang ? sehingga lah aku akan
dapat kad jmputan pertunagn atau kawen korang ! TAHNIAH ! :') dan ya takan lpe kan ape yg lis da pesan ?

YA WARNING K JAGN GGU HUBUNGAN LIS N GHANI ..N THANKS SBB SAMPAI ATY YA
TIPU LIS.. KAMI NAK BRTUNANG JGN SAMPAI SBB YA PANDAI BUAT CRITE SUMENYE HANCO !

huh ! tak payah la lis nak warning2 ya bagai, ya takan cocok sarang lebah laa.. buat ap cari pasal ?
btw, ya tak pena bohong sesape ? yg ya nak ckap skang lis yang slalu d tipu oleh orng yg lis sanjung2 tue. mgkin lis nmpak die suci skang ? tapi lis akan nmpak kburukan die bile korang da ad rumah tagge naty..
and LASTLY, walaupun korang da kenal selame setahun ? lis masih ta kenl lagi sape ghani ? ya da kenal ghani lebih 2 tahun lis ? mcm2 da kitorang lalui.. dan macm2 lagi ghani da janji dengan ya ?tapi semua nye ? hanye tggak janji dan tak pernah tertunai .. :)) ya hanye mmpu tanggung penderitaan ssorang diri. dan hnye mndapat dorongn dari ibu ya sndri..

AND TOO GHANI ??
jgn branii ambil risiko bila tak brani nak tanggung ! dan akhir sekali mmbeban kan bahu orng laen .. trime kasih da buang kan mase ghani dengn ya selame kite kenall... dan ya mntak maaf kalau ya lah penyebab ghani ngn lis brgaduh ? mmg tadea niat langsung nak rosak kan hubungn sesiapa..
ya sayang ghani mcm mne rase sayng ya dekat ghani mase mule2 kite kenal dulu..
:))
tapi ya ta sangke the end of story pasal kite jadi mcm nie? ini yang ghani bagi ya? tapeaa.. ya cume berserah pada allah.
kerana ya tahu dia maha adil.. dia tahu apa yang patut dia buat..
tak kesah laa.. ghani nak benci ya kea lepas bace blog ya nie ? janji ya nak korang tahu.. ya tak pernh bebohong sesape.. more oever dengan gf ghani (lis), jge la hati die jgn salu cakap bohong dngn die..
sbb ya tahu kalau ghani trus kan denagn pangai gahni cm tue.. ? ghani ngn lis takan kemane pon.. ya bukan mndoakan.. ? tapi ni la yg sebenarnye ? pcaye laa... dalam sebuah hubungan pelu mmpunyai satu kejujuran dan amanah yang ckup kuat antare pasangn.. bukan mcm ni gahni buat ?? ghani da buruk kan name ya depan lis ? tidak mngape.. :)) selagi ya masih hidup ya sntiase maaf kan ghani ? harap ghani bahagia degn lis sampai anak cucu.. and lis.. jgn mudah dan gampang sngt pcaye sngt lelaki oke :)
ya mnta maaf la kalau lis rase ya da bohong lis.. ? tapi ya sebagai pumpuan hormat kaum ya sndri..


ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ assalamualaikumm  :') :')   ஜ۩۞۩ஜஜ۩۞۩ஜ

Wednesday, 5 October 2011

owww shitt ~~ eerrggghhhh ~!!

EEERRRGGGHHHHHH !!!! babi btul.. haa' aku da marah sangt la nie.. semalam janji pkul 12tghari.. patu kol, amek pkul 2 pulak .. ?? eee.. memer janji melayu btol la die nih... ckup mncabar tahap kesabaran aku dah hari niee... tapi malas la nk tunjuk marah kat die... sebab kluar pon dalam staon baru 2 kali... haha.. sabarr btull yaarrr.... aku paling pantang tggu mnggu orng nihh.. kaw tengok laa... haish. ! ap aku nak buat ng mamat sesengal ubi kentang mcd nihh !! rase nak goncang kea kpale die jap agyy... eerrrr... ~!!!