Friday, 27 September 2013

if i say yes ! its mean yes !!!! no kompromi .... ~

~assalamualaikum~

mmg btul khidupan akan berkat kau ad restu mak dan ayah.. dan mereka slalu ingin yg tebaek utk anak2 mereka.. tapi knape aku rase mak ayah mcm ta support aku jee.. ap yg aku carik tak kne... adekah dorng buat mcm ni ats sbb2 utk buat aku mengalah utk aku smbung blaja ?? knapee ? ak ta layak ke nak smbng blaja mcm org laen ? katekanlah dorng ta ckup pndaptan nak support aku? tape ! aku bole cari duet ak sndri utk sara hdup aku tanggung pembelajaran aku sndri... cume bgi keizinan ak untk truskan pembelajaran aku.. ini sume institute yg ak plih dorang tak sukaa.. klau ad yg aku suke dorang tak suka.. klau ad yg dorng suka, ak plak tak suka ta bole jgak kan.. sbb yg nak blajnye ak jgak.. so ape mslahnye sakng ni ak na ckap aku tade sokongan yg padu dari parents ak sndri utk smbung blaja ?

KENAPAAAA ! yaa Allah, tunjukkan lah aku jalan mu yg sebenar ya Allah, beri lah aku kesempatan utk mneruskan pembelajaran ku dalam bidang ini...kuatkan lah hati aku utk terima segala tomahan manusia yg ingin mnjatuhkan semangt aku utk mnerus kan usha aku ni... beri aku petunjuk utk aku truskan juga niat aku utk mnjdai seorang pendidik...amiin...

aku ta mnta utk d jadikan seorang yg tidak baek.. aku cme ingin mncapai cita2 aku,

sekarng ni ape yg ak mnta hanya ALLAH kuat kan semangat aku, tabah kan jiwa aku utk trus mncapai cita2 aku.. dlam bidang ni d tmpat yg aku rase slesa utk aku blaja... tak kire ap org tua aku ckap.. yg pnting ad persetujuan dri merekaa...

aku nak jugak blaja dekat situu !!!

NAKKKKK !!!

Thursday, 13 June 2013

2013 will be end with sading story !

 ~ASSALAMUALAKUM ~
 

Beginilah kehidupan seharianku brada d kelantan darul naim.. keberadaan ku d sni trase d sambut dngn hormat Alhamdulillah.. tetapi tdak ketinggalan jgak yg tdk snang hati denagan kehadiranku d sni... its okay, maybe im new here.. and dorng ta biase lagi ngn aku kat sini...

i'll be comftble my self here, without my parents .. and I hope i'm not cryimg here,.. hahaha..

but, I feel better here from there.. I don't know why, maybe far away from my mom.. hmmm...

stu bnde yg aku tenga pertimbngkan utk tggalkn orng yg pnah aku syg dan yg bakal aku anggap suami aku suatu hari kelak, insyaallah.. tpi perasaan suci tu mule hilang dan hamper tpdam.. WHY ? I want to know why ?? why must be like this... he's lazy guy... to many reason he give me, bcause don't want to find any job !! I was angry with him ! but I'm still love him... I don't know why.. die smamgnye seorng yg pnyanyg, tidak boleh berpisah dengan adek2 die, tapi stu klemahan die tak bkerje.. ckup lemah utk aku memikirkan mndrikan rumah tagge bersama die... he should be care of me.. not me to him !! sometime bcause of this ? aku rase nak tggal kan die.. aku bosan dengan prangai die yang malas nak cari kerja... hanye duduk dengan mak kat ruma.. buat kuih ? mmg tak salh pn krje cm tu.. but smpai blee ?? takan sampai die da kawen dengan aku pn die nak jual kuih dengan mak die lagi ?? takan sampai da ade anak pn die masih nak kerja mcm tu lagi ? thingking la irsyad !! u always make me angry with u laa... I pnat tau... duet dlam bank I bukan bnyk nak bagi u makan pn... ckup2 utk I... I bkan kdekut, u kne la pk jgak !

sampai ble u na jadi anak mak ?? alwys with ur mom ?? I klau ade harte ? hbes harte I na bagi kat orng ... tpi I tak mcm u pk... simpanan I tak mncukupi.. na tggung u ! dan ta spattnye duet aku d gunekan oleh kau pon! kau spttutnye bgi aku sume tuu !! NOT ME IRSYAD !

 

YAALLAH, akuhambe mu yg lemah ini mohon pada mu pertemukan aku jdoh yg baek, taat pdamu dn sempurna mnjge ku.. jika lelaki ini tidak baek utk ku yaallah.. make kau jauhkanlah die dari hdupku yaallah.. jike die mmg di ciptakan sbgai jdohku... make permudahkanlah urusan kami yaallah.. halal kan kami sbgai suami isteri dan bukan sbgai kekasih !

Yaallah, sesunggunye aku insan biase yg menginginkan kesempurnaan pasangan sperti manusia laen yg mnginginkan begitu... make aku mohon padamu pertemukan kan ku jdoh yg baek utk aku yaallah.. jgn la kau perjodohkan aku dengan lelaki seprtinya.. aku tdak maksudkan bhawe die tidk elok utk aku.. tapi sebolehnye aku mndoakan die berubah utk dsisimu yaallah....

jadikan die seorng yg bertanggungjawb ats drinye sndri,keluarganye, dan isteri....

AMIN..

Wednesday, 23 January 2013

~ Kehidupan Seorang Anak ~

۩۞۩۩۞۩ ASSALAMUALAIKUM ۩۞۩۩۞۩

aku sbgai mnusia tdak mnta untk d lahir sbgai seorang ank yg tak sempurna, stiap orng mngingin kn dri masing2 mnjdi sempurna d samping Allah dn d sisi kluarga :) dose seorang ank terhdap ibu yg mlahirkan akan berdose SEKIRANYA beliau mengingkari perintah atau suruhan yg d sruh oleh ibunya (jka tidk btntngan hkum syarak ) dan apekah dose seorang ibu pula jika memaksa dan memukul anaknye untk pergi ke sekolah sempena mnyambut maulidur rasul, hakikatnya kehadiran anak itu tidak wajib ?? yee, kita d sunatkn mnyambut dan berarak sempena mnyambut maulud rasul ? tetapi mmg bginikah carenye ?? ya allah aku hambe mu yg kerdil ini, bukan lah ingin pertikaikn kuase dan dose yg d cipta oleh mu ya allah.. tetapi adil kah kau mmbahagi kn dose2 terhadap kami... kami tahu . kami tidak semulia nabi adam dan isterinya hawa.. make dengan itu ya allah.. tunjukkan lah kami ke jalan yg engkau redhai ya allah... :') jgn la sesekali engkau cba myesat kan hubungan kekeluargaan kami ya allah.. jika ibu kami yg benar bersalah yaallah? maka kau tunjukkan lh pade nye bhawesnye die tidak ptt mlakukan hal-hal sedemikian... jika anknya yg bersalah yaallah... hukum la kami dengan cara mu yaallah.. selagi kami masih berdaya ya allah... ak sedar syurga dan neraka terletak d tngan  mu yaallah. jadi dgn itu yallah kau tntukn lah siapa mnjadi plihan mu dn siapa yg akan bjumpa dengan mu d suatu hari kelak !

 〜∽∾∿{}∿∾∽〜  ASSALAMUALAIKUM 〜∽∾∿{}∿∾∽〜