Friday, 27 September 2013

if i say yes ! its mean yes !!!! no kompromi .... ~

~assalamualaikum~

mmg btul khidupan akan berkat kau ad restu mak dan ayah.. dan mereka slalu ingin yg tebaek utk anak2 mereka.. tapi knape aku rase mak ayah mcm ta support aku jee.. ap yg aku carik tak kne... adekah dorng buat mcm ni ats sbb2 utk buat aku mengalah utk aku smbung blaja ?? knapee ? ak ta layak ke nak smbng blaja mcm org laen ? katekanlah dorng ta ckup pndaptan nak support aku? tape ! aku bole cari duet ak sndri utk sara hdup aku tanggung pembelajaran aku sndri... cume bgi keizinan ak untk truskan pembelajaran aku.. ini sume institute yg ak plih dorang tak sukaa.. klau ad yg aku suke dorang tak suka.. klau ad yg dorng suka, ak plak tak suka ta bole jgak kan.. sbb yg nak blajnye ak jgak.. so ape mslahnye sakng ni ak na ckap aku tade sokongan yg padu dari parents ak sndri utk smbung blaja ?

KENAPAAAA ! yaa Allah, tunjukkan lah aku jalan mu yg sebenar ya Allah, beri lah aku kesempatan utk mneruskan pembelajaran ku dalam bidang ini...kuatkan lah hati aku utk terima segala tomahan manusia yg ingin mnjatuhkan semangt aku utk mnerus kan usha aku ni... beri aku petunjuk utk aku truskan juga niat aku utk mnjdai seorang pendidik...amiin...

aku ta mnta utk d jadikan seorang yg tidak baek.. aku cme ingin mncapai cita2 aku,

sekarng ni ape yg ak mnta hanya ALLAH kuat kan semangat aku, tabah kan jiwa aku utk trus mncapai cita2 aku.. dlam bidang ni d tmpat yg aku rase slesa utk aku blaja... tak kire ap org tua aku ckap.. yg pnting ad persetujuan dri merekaa...

aku nak jugak blaja dekat situu !!!

NAKKKKK !!!

Thursday, 13 June 2013

2013 will be end with sading story !

 ~ASSALAMUALAKUM ~
 

Beginilah kehidupan seharianku brada d kelantan darul naim.. keberadaan ku d sni trase d sambut dngn hormat Alhamdulillah.. tetapi tdak ketinggalan jgak yg tdk snang hati denagan kehadiranku d sni... its okay, maybe im new here.. and dorng ta biase lagi ngn aku kat sini...

i'll be comftble my self here, without my parents .. and I hope i'm not cryimg here,.. hahaha..

but, I feel better here from there.. I don't know why, maybe far away from my mom.. hmmm...

stu bnde yg aku tenga pertimbngkan utk tggalkn orng yg pnah aku syg dan yg bakal aku anggap suami aku suatu hari kelak, insyaallah.. tpi perasaan suci tu mule hilang dan hamper tpdam.. WHY ? I want to know why ?? why must be like this... he's lazy guy... to many reason he give me, bcause don't want to find any job !! I was angry with him ! but I'm still love him... I don't know why.. die smamgnye seorng yg pnyanyg, tidak boleh berpisah dengan adek2 die, tapi stu klemahan die tak bkerje.. ckup lemah utk aku memikirkan mndrikan rumah tagge bersama die... he should be care of me.. not me to him !! sometime bcause of this ? aku rase nak tggal kan die.. aku bosan dengan prangai die yang malas nak cari kerja... hanye duduk dengan mak kat ruma.. buat kuih ? mmg tak salh pn krje cm tu.. but smpai blee ?? takan sampai die da kawen dengan aku pn die nak jual kuih dengan mak die lagi ?? takan sampai da ade anak pn die masih nak kerja mcm tu lagi ? thingking la irsyad !! u always make me angry with u laa... I pnat tau... duet dlam bank I bukan bnyk nak bagi u makan pn... ckup2 utk I... I bkan kdekut, u kne la pk jgak !

sampai ble u na jadi anak mak ?? alwys with ur mom ?? I klau ade harte ? hbes harte I na bagi kat orng ... tpi I tak mcm u pk... simpanan I tak mncukupi.. na tggung u ! dan ta spattnye duet aku d gunekan oleh kau pon! kau spttutnye bgi aku sume tuu !! NOT ME IRSYAD !

 

YAALLAH, akuhambe mu yg lemah ini mohon pada mu pertemukan aku jdoh yg baek, taat pdamu dn sempurna mnjge ku.. jika lelaki ini tidak baek utk ku yaallah.. make kau jauhkanlah die dari hdupku yaallah.. jike die mmg di ciptakan sbgai jdohku... make permudahkanlah urusan kami yaallah.. halal kan kami sbgai suami isteri dan bukan sbgai kekasih !

Yaallah, sesunggunye aku insan biase yg menginginkan kesempurnaan pasangan sperti manusia laen yg mnginginkan begitu... make aku mohon padamu pertemukan kan ku jdoh yg baek utk aku yaallah.. jgn la kau perjodohkan aku dengan lelaki seprtinya.. aku tdak maksudkan bhawe die tidk elok utk aku.. tapi sebolehnye aku mndoakan die berubah utk dsisimu yaallah....

jadikan die seorng yg bertanggungjawb ats drinye sndri,keluarganye, dan isteri....

AMIN..

Wednesday, 23 January 2013

~ Kehidupan Seorang Anak ~

۩۞۩۩۞۩ ASSALAMUALAIKUM ۩۞۩۩۞۩

aku sbgai mnusia tdak mnta untk d lahir sbgai seorang ank yg tak sempurna, stiap orng mngingin kn dri masing2 mnjdi sempurna d samping Allah dn d sisi kluarga :) dose seorang ank terhdap ibu yg mlahirkan akan berdose SEKIRANYA beliau mengingkari perintah atau suruhan yg d sruh oleh ibunya (jka tidk btntngan hkum syarak ) dan apekah dose seorang ibu pula jika memaksa dan memukul anaknye untk pergi ke sekolah sempena mnyambut maulidur rasul, hakikatnya kehadiran anak itu tidak wajib ?? yee, kita d sunatkn mnyambut dan berarak sempena mnyambut maulud rasul ? tetapi mmg bginikah carenye ?? ya allah aku hambe mu yg kerdil ini, bukan lah ingin pertikaikn kuase dan dose yg d cipta oleh mu ya allah.. tetapi adil kah kau mmbahagi kn dose2 terhadap kami... kami tahu . kami tidak semulia nabi adam dan isterinya hawa.. make dengan itu ya allah.. tunjukkan lah kami ke jalan yg engkau redhai ya allah... :') jgn la sesekali engkau cba myesat kan hubungan kekeluargaan kami ya allah.. jika ibu kami yg benar bersalah yaallah? maka kau tunjukkan lh pade nye bhawesnye die tidak ptt mlakukan hal-hal sedemikian... jika anknya yg bersalah yaallah... hukum la kami dengan cara mu yaallah.. selagi kami masih berdaya ya allah... ak sedar syurga dan neraka terletak d tngan  mu yaallah. jadi dgn itu yallah kau tntukn lah siapa mnjadi plihan mu dn siapa yg akan bjumpa dengan mu d suatu hari kelak !

 〜∽∾∿{}∿∾∽〜  ASSALAMUALAIKUM 〜∽∾∿{}∿∾∽〜

Sunday, 11 November 2012

~ 2013 will be coming :) ~

hye, and assalamualaikum :)
i should to apologize to all readers ! cause to long time i do not update my blog !
in my hunch ! no one people reading my blog right ? hahaaa, never mind... :) [shamless]
anyway, have a lot.............  tale to story for them :) but i dont know how to starting ! hehee,
just now i as SPM candidates for 2012 and will be spm leavers ! haha, unbelievable right ?
hmmm, tak sangka sedar 2012 akan pergi tggl kn kite :) (boleplakckapmelayu) bnyak kenagan yg tidak akan d lupakan tahun ni, sngt bermakne untuk aku yg akan jadi tahun terakhir untuk aku di alam persekolahan :')
KEPADA : kekawn yg tak suke aku slame ni especially to 5 GIGIH.. aku thu korang ade yg tak suke dkat aku.. but, never mine.. hopefully korang happy dengan keputusan masing2 sbb buat mcm tu.. tk kesa pon.. :)
important think is jgn buat dekat orng laen sbb dorang akan balas balik ape yg krang da.. bukan mcm aku :)
and to my crush ! thanks for give me a lot of trusted who actually wishful thinking ! it's okay just made as experience for 2012 :) hopefully you guys get your own happiness with beloved person coming soon ! :)
i will prayer for yours ! insyaallah :)
About my life, be like weather ! waiting and waiting again :) ambition just on my mine,
and will not happen. But, i want my ambition as a good singer will be reached ! insyaallah :) my expected is to readers my blog will prayer for my luck ! :) amin... 


Sunday, 15 July 2012

~anak ikan baru,, huuuwwooo.. ~

~ASSALAMUALAIKUM~
tutt ! tutt tutt ...
handphone eiya brbunyi plak...
cani la kesah nyee.. ade someone baru hadir dalam skola eiya yang d gelar GURU ..
OMS ! bole pulak d gilai ramai... mne bole tahan weyy.. :p haha, skali dengar mmg cam klakar kann ? but, who now kan ? hey you.. sape tahu hati orang kan.. pandangn orang pon laen .. i pon tak expact ramai admire die kat skola.. first day masuk skola mcm anak ikan baru tangkap ! segar you... hahaaa...everyone like him.. termsuk la yg bercerita ni.. lalalaa.. hee, but, who am i ? lagi pn die da ade yang punye.. so korang2 tu hanye melihat dari jauh la yerr.. :) 
HAH ! nak d jadikan story panas.. hari skola kite ade buat hari sukan, so die sbagai guru sukan mnjadi pngurus padang... then.......... semua orang bawak camera masing2, apelagi admire beroperasi la.. eiya tompang skaki, wlaupun kite tak mampu nak beli SLR kan.. heee.. :)  jap jap jap eh !


jeng jeng jeng !!

ni la die jejaki terpilih tu.. :) he look handsome guy right.. ? hahaa,, gedikk en en en... ala  da last year.. tak kesah laa..  if he now about the story pon.. i dont care.. because i really her want to know.. heheee,, harap la die tak marah.. oke. act banyak lagi gamba die nak upload.. tuggu2 tau.. heee...

tapi buat mase ni tujela dulu.. takut banyak2 nti takut die mara pulaa.. hee.. (eiyasangtperasanlaaa...) hahahaha...
. uuuuu... dengan bulu matanye yang lentik, tough babe.. (ciri2lelakiidamanku..) haha, dengan smily die.. oww GOD ! kau tlah mncipta manusia yang indah untuk d lihat dan di cintai .. lucky to kak dyla cibi cos dapat mnguasai abng ijan... act cg Raffizan omar ni  student saas dulu.. n die penah pegang atlit terbaek saas tahun 2008 tak salah laa... lagi la bangge dalam hati ni.. walaupun tadea kono mngono pn aku ngn die en. tapi tak pe laa.. akhir skali die mngajar tempat die blaja suatu ketika dahulu kan :) okayh ! penat beleter panjang2 nak tahu lebih lagi pasal admire ni.. dtg2 la SAAS untuk melawat die..hahaha(sematemate) sakai.. ! okay ! lastly i want to thank nadhirah aidil cos da snap kan pic utuk semua, tapi eiya tlah mggunakannya dengan baek dan berfaedah.. hahahah..
HARAP WARGA SAAS DAPAT BACE RAMAI2.. :)



Friday, 29 June 2012

                                ~ hayy assalamualaikum ~

firstly. eiya bukan nak ckap bende plik2 la kali ni.. lagi pn dalame tak mngadu naseb kat sini kan.. :) 
hmm.. tuhan tu maha adil dan lagi bijaksana kan ? :') die menduga hati dan persaan aku untuk minat dan mnimbulkan satu persaan aneh terhadap seorang cikgu lelaki ?? hmm? 
act, cikgu mmg cute n hansome guy pon.. mmg la eiya gilerr.
bukan eiya sorang je laa.. kat skola tu skang dok gempa sal cg comel tu.. semua 
orang nak husband mcm die ? termasuk la yg mmbebel nie.. :) tapi ape lah daye eiya seorang manusia yang tak ckup sempurna utuk d cintai oleh sesiapa.. bukan terlalu memilih dalam mencari kekasih cuma adat perempuan mereka inginkan paling terbaikk untuk diri mreka :) act, eiya mmg da kenal da cg tu.. cume da lame tak contact jee.. salu by fb jee.. now bile die da jadi cg ? die mcm da sombong gilerr... then die unfriend  pulak eiya dlm fb ! OKE , e2 mmg sangt mnyedihkan.. tak tahu knape.. tapi ya da add die balik tak tahu la die nak app ke tak.. tak kesah la sume tu yang pnting satu je niat eiya skang ...
untuk lupekan hasrat untuk jadikan cg tu seorang yg special dalam hati ni.. mmg sukar untuk buat mcm ni , lagi dekat orang yang kite minat dan mula sayang right? tapi e2 lah cabaran hidup seseorang mnusia sebenarnye.. terima hakikat, redha dan tempuh sgale dugaan yang d beri d samping doa d sisi kite.. e2 adelah jalan terbaik untuk mnyelesaikan maslah perasaan :') 
kalau lah salah seorang rakan2 kelas eiya terbace ape yg mrepek dlm nie.. eiya tak kesah, sbb eiya brani jujur mlalui hati trus ! dan bukan skadar dengan berkate2 " oh. aku minat cg handsome tu laa.. he look smart boy bla bla bla" semua orang bole ckap mcm tu, tapi ingt laa.. die bukan untuk kite kan ? skali skale sedarkan dri kite yang kite tak standing dnagn die ? ape salh nye kan ? --" kalau kite cume minat sebagai secret admire je.. :) bole tak salah. tapi jg terlalu taksub laa... 
tapi dlam kes eiya nie.. eiya jatuh cinta dengan insan yang d gelar "CIKGU" sape bole bantu msalah plik ni... cg u pulak satu hall..nape la handsome sangt.. 
bulu mate yang sangt lentik, degn pandangan mata yang liar dan tajam . bibir sexy badan tough la kan.. atlit la pulak ngoii !! huu... mate die yg menggode gilerr.. baru pandang dah cair kalau korang tengok die senyum lagi la.. tak tahu aku nak ckap cnea.. hilang nyawe aku... mlayangggg.. ntah ke mane2.. huh ! sakit jantung !
so, thats conclusion nye.. kau kene jugak lupe kan die eiya... die bf orang dan die seorang guru wlaupun praktikal sahaja :) die tetap guru skolah kau :) wlpaupun die sangt macho ! die adlah GURU kau kne ingt tu eiya :) LUPAKANLUPAKANLUPKAN!! YES :)

Sunday, 29 April 2012

~ benci orang hipokrit !!! hate so muchh !! ~

it is true !!!!


 

da mnta maaf ! kau lenyek taikk plak kat muke aku eh ! aku da nak maaf kan kau pon kire ckop bagoss lah ! btol cari pasal la pmpuan nie...aku bukann marah, sakit hati arr.. buat tahikk canie ! fuck laa... sorry to say la weyh ! aku pon cm orng len gak ad hati nak marah... agak2 laa,, ape salah nye kau trus jwab ape yg aku nak tahu ! SOSAH keee !! eee.. ekut kan hati aku yang bodoh ni enn ? aku g sepak jea muke kau ! tapi profesional skit la kan... if u think u are good person ! shuh shuh shuh !! i no need friend like u bitch ! HEH ! kau on9 kan die nye acc. patu ble aku tanye kau diam pasal ! da buat salah biase la goyy enn !! SETAN ! heh ! .. sorry to say again la sayangs ! tak tahan sangt .. nak sepak2 je rase.. :) tapi cuUUUUUUkopp sabar la aku ni kannn.. hhaaaa'


 

ASSALAMUALAIKUM ! PEACE ! :))