Sunday, 11 November 2012

~ 2013 will be coming :) ~

hye, and assalamualaikum :)
i should to apologize to all readers ! cause to long time i do not update my blog !
in my hunch ! no one people reading my blog right ? hahaaa, never mind... :) [shamless]
anyway, have a lot.............  tale to story for them :) but i dont know how to starting ! hehee,
just now i as SPM candidates for 2012 and will be spm leavers ! haha, unbelievable right ?
hmmm, tak sangka sedar 2012 akan pergi tggl kn kite :) (boleplakckapmelayu) bnyak kenagan yg tidak akan d lupakan tahun ni, sngt bermakne untuk aku yg akan jadi tahun terakhir untuk aku di alam persekolahan :')
KEPADA : kekawn yg tak suke aku slame ni especially to 5 GIGIH.. aku thu korang ade yg tak suke dkat aku.. but, never mine.. hopefully korang happy dengan keputusan masing2 sbb buat mcm tu.. tk kesa pon.. :)
important think is jgn buat dekat orng laen sbb dorang akan balas balik ape yg krang da.. bukan mcm aku :)
and to my crush ! thanks for give me a lot of trusted who actually wishful thinking ! it's okay just made as experience for 2012 :) hopefully you guys get your own happiness with beloved person coming soon ! :)
i will prayer for yours ! insyaallah :)
About my life, be like weather ! waiting and waiting again :) ambition just on my mine,
and will not happen. But, i want my ambition as a good singer will be reached ! insyaallah :) my expected is to readers my blog will prayer for my luck ! :) amin... 


Sunday, 15 July 2012

~anak ikan baru,, huuuwwooo.. ~

~ASSALAMUALAIKUM~
tutt ! tutt tutt ...
handphone eiya brbunyi plak...
cani la kesah nyee.. ade someone baru hadir dalam skola eiya yang d gelar GURU ..
OMS ! bole pulak d gilai ramai... mne bole tahan weyy.. :p haha, skali dengar mmg cam klakar kann ? but, who now kan ? hey you.. sape tahu hati orang kan.. pandangn orang pon laen .. i pon tak expact ramai admire die kat skola.. first day masuk skola mcm anak ikan baru tangkap ! segar you... hahaaa...everyone like him.. termsuk la yg bercerita ni.. lalalaa.. hee, but, who am i ? lagi pn die da ade yang punye.. so korang2 tu hanye melihat dari jauh la yerr.. :) 
HAH ! nak d jadikan story panas.. hari skola kite ade buat hari sukan, so die sbagai guru sukan mnjadi pngurus padang... then.......... semua orang bawak camera masing2, apelagi admire beroperasi la.. eiya tompang skaki, wlaupun kite tak mampu nak beli SLR kan.. heee.. :)  jap jap jap eh !


jeng jeng jeng !!

ni la die jejaki terpilih tu.. :) he look handsome guy right.. ? hahaa,, gedikk en en en... ala  da last year.. tak kesah laa..  if he now about the story pon.. i dont care.. because i really her want to know.. heheee,, harap la die tak marah.. oke. act banyak lagi gamba die nak upload.. tuggu2 tau.. heee...

tapi buat mase ni tujela dulu.. takut banyak2 nti takut die mara pulaa.. hee.. (eiyasangtperasanlaaa...) hahahaha...
. uuuuu... dengan bulu matanye yang lentik, tough babe.. (ciri2lelakiidamanku..) haha, dengan smily die.. oww GOD ! kau tlah mncipta manusia yang indah untuk d lihat dan di cintai .. lucky to kak dyla cibi cos dapat mnguasai abng ijan... act cg Raffizan omar ni  student saas dulu.. n die penah pegang atlit terbaek saas tahun 2008 tak salah laa... lagi la bangge dalam hati ni.. walaupun tadea kono mngono pn aku ngn die en. tapi tak pe laa.. akhir skali die mngajar tempat die blaja suatu ketika dahulu kan :) okayh ! penat beleter panjang2 nak tahu lebih lagi pasal admire ni.. dtg2 la SAAS untuk melawat die..hahaha(sematemate) sakai.. ! okay ! lastly i want to thank nadhirah aidil cos da snap kan pic utuk semua, tapi eiya tlah mggunakannya dengan baek dan berfaedah.. hahahah..
HARAP WARGA SAAS DAPAT BACE RAMAI2.. :)



Friday, 29 June 2012

                                ~ hayy assalamualaikum ~

firstly. eiya bukan nak ckap bende plik2 la kali ni.. lagi pn dalame tak mngadu naseb kat sini kan.. :) 
hmm.. tuhan tu maha adil dan lagi bijaksana kan ? :') die menduga hati dan persaan aku untuk minat dan mnimbulkan satu persaan aneh terhadap seorang cikgu lelaki ?? hmm? 
act, cikgu mmg cute n hansome guy pon.. mmg la eiya gilerr.
bukan eiya sorang je laa.. kat skola tu skang dok gempa sal cg comel tu.. semua 
orang nak husband mcm die ? termasuk la yg mmbebel nie.. :) tapi ape lah daye eiya seorang manusia yang tak ckup sempurna utuk d cintai oleh sesiapa.. bukan terlalu memilih dalam mencari kekasih cuma adat perempuan mereka inginkan paling terbaikk untuk diri mreka :) act, eiya mmg da kenal da cg tu.. cume da lame tak contact jee.. salu by fb jee.. now bile die da jadi cg ? die mcm da sombong gilerr... then die unfriend  pulak eiya dlm fb ! OKE , e2 mmg sangt mnyedihkan.. tak tahu knape.. tapi ya da add die balik tak tahu la die nak app ke tak.. tak kesah la sume tu yang pnting satu je niat eiya skang ...
untuk lupekan hasrat untuk jadikan cg tu seorang yg special dalam hati ni.. mmg sukar untuk buat mcm ni , lagi dekat orang yang kite minat dan mula sayang right? tapi e2 lah cabaran hidup seseorang mnusia sebenarnye.. terima hakikat, redha dan tempuh sgale dugaan yang d beri d samping doa d sisi kite.. e2 adelah jalan terbaik untuk mnyelesaikan maslah perasaan :') 
kalau lah salah seorang rakan2 kelas eiya terbace ape yg mrepek dlm nie.. eiya tak kesah, sbb eiya brani jujur mlalui hati trus ! dan bukan skadar dengan berkate2 " oh. aku minat cg handsome tu laa.. he look smart boy bla bla bla" semua orang bole ckap mcm tu, tapi ingt laa.. die bukan untuk kite kan ? skali skale sedarkan dri kite yang kite tak standing dnagn die ? ape salh nye kan ? --" kalau kite cume minat sebagai secret admire je.. :) bole tak salah. tapi jg terlalu taksub laa... 
tapi dlam kes eiya nie.. eiya jatuh cinta dengan insan yang d gelar "CIKGU" sape bole bantu msalah plik ni... cg u pulak satu hall..nape la handsome sangt.. 
bulu mate yang sangt lentik, degn pandangan mata yang liar dan tajam . bibir sexy badan tough la kan.. atlit la pulak ngoii !! huu... mate die yg menggode gilerr.. baru pandang dah cair kalau korang tengok die senyum lagi la.. tak tahu aku nak ckap cnea.. hilang nyawe aku... mlayangggg.. ntah ke mane2.. huh ! sakit jantung !
so, thats conclusion nye.. kau kene jugak lupe kan die eiya... die bf orang dan die seorang guru wlaupun praktikal sahaja :) die tetap guru skolah kau :) wlpaupun die sangt macho ! die adlah GURU kau kne ingt tu eiya :) LUPAKANLUPAKANLUPKAN!! YES :)

Sunday, 29 April 2012

~ benci orang hipokrit !!! hate so muchh !! ~

it is true !!!!


 

da mnta maaf ! kau lenyek taikk plak kat muke aku eh ! aku da nak maaf kan kau pon kire ckop bagoss lah ! btol cari pasal la pmpuan nie...aku bukann marah, sakit hati arr.. buat tahikk canie ! fuck laa... sorry to say la weyh ! aku pon cm orng len gak ad hati nak marah... agak2 laa,, ape salah nye kau trus jwab ape yg aku nak tahu ! SOSAH keee !! eee.. ekut kan hati aku yang bodoh ni enn ? aku g sepak jea muke kau ! tapi profesional skit la kan... if u think u are good person ! shuh shuh shuh !! i no need friend like u bitch ! HEH ! kau on9 kan die nye acc. patu ble aku tanye kau diam pasal ! da buat salah biase la goyy enn !! SETAN ! heh ! .. sorry to say again la sayangs ! tak tahan sangt .. nak sepak2 je rase.. :) tapi cuUUUUUUkopp sabar la aku ni kannn.. hhaaaa'


 

ASSALAMUALAIKUM ! PEACE ! :))

Thursday, 26 April 2012

~ take care ur self sayang ~

ASSALAMUALAIKUM.. :)

bukan aku benci dan tak maaf kan kau ! malah aku tak pena benci kau dan da lame maaf kan kau. aku ckap mcm tu sbb tak nak kau rapat dan senyum kat aku lagi, sbb aku tak tahan bile kau senyum kat aku :') sbb tu aku tepakse tipu kau dengan care mcm tu.. tapi tak tahu pula kau makin betambah sukee... :') tape la busuukk ! janji kau bahagia..

kecewe ?

mmg ttp kcewe laa.. sape tak kcewe orng buat mcm tu kann.. tapi aku bukan femenin nak kcewe lelame ni.. tak reti laa... skejap jee, lagi pun dalam belajar untuk lupe kan kau sbgai yg tersayang.. :') kpade kwan biase jeaa... mgkin sukar untuk aku hadapi setiap hari untuk melihat wajah kau stiap hari dalam kelass.. tapi tapeaa... aku cube untuk usehe... eiya bukan senang nak sedih act ! hahaaa,, never mine be a strong eiya .. kau kne kuat tauu ! bia la orng nak kcewe kan kau bnyak kali punn.. kau ttap dengan hati kau tabah dan cekal tu.. yang pnting senyuman tu pnting walau dlam masalh besar skali punn :') INGAT ! e2 la satu pnawar dlam stiap masalh..

masalh perasaan nie, bukan snang semua orang nak mngatasi dengan senyuman terukir d wajah :') haha, bia kan laa.. n more think, knape 'DIE' ckap mcm tu dkat aku eh ? knape ? takut bf kau kne kebas ! haa' boring, jgn tamak sangt.. nati die lari laa ngoii ! pcaye la ckap kakak ni hah !

tahu bf kau tu penyayang orgnye.. tapi pnah dngr istilah ' hati manusia boleh berubah2 ' tak ? mesti tak suke kan dngr ayat tue.. tapi akan tejadi. tggu dan lihat jeaa.. aku bukan mendoa kan.. tapi lumrah manusia biasenye mcm tu laa.. mmg tak kan larinye.. anyway.. tayah la bewarning2 eh.. takut laaa.... maen warning2 nie, sape la kite kat ctu, tadea back up.. len la org tue ade abg tinju yang bole back up die.. hahaha gurau2 lek sudee.. :) bukan nak gduh la kat sni.. cume nak mngajar care bersikap remaje yg dah matang. bukn remaja yg masih BELUM mtang yerr adeq ! :) if u stalker about me again ! i can do whatever i like k ! just take care of ur self da laa.. tayah risau sangt k darling... :)

if u think u hate u me so much ! just face to face oke.. no need to scream me laa.. tak suke ! jadi mnusia yag bijak berfikir okee.. :)



Friday, 20 April 2012

ini lah kehidupann.. :')

HOLLA !


??????
aku sokong sangt dengan pepatah '' hati manusia boleh berubah '' satu mkne yang ckop besar dlam hdup aku.. :') aku tak sangke pula bole jadi mcm ni skali lagi dalm hdup aku.. knape aku jadi lemah sbb lelaki yg tak cinta kan aku dan dah maen kan hati aku.. ckup lah die seorang yg da pnah buat.. masih ade lagi makhluk Allah yang nak buat bnde yang same kat aku lagi.. aku tak layak kea untuk hdup bahagia mcm pmopuan laen :')
hati aku sentiase bekate, yang aku tak layak untuk mne2 lelaki, dan dari ctu aku tpikir yang aku tak nak mendirikan rumah tangge.. :') wlaupun bile da sampai ,mase :') aku lebih rele d gelar andartu, daripade aku d kcewekan stiap kali bercinta :')
aku tak pernah simpan dalam hati untuk mmbenci mne2 pihak skli pon.. :') sbb aku tahu dlam hal ini aku yg salah sbb aku da tolak kau 2 kali stiap kali kau mntak ? aku da ckap, bukan aku tak nak, luke lame aku blum kering lagi. kau da mnta2 aku untuk ade prasaan dengan kau.. oke fine, kau mmg baek sbb bagi aku mase, tapi bile aku da mule sayang kau. macm nie kau balas :') terima kasih banyak2 ! :') aku tetap ingt kau sebagai kawan aku :') sampai bile2 :')
dan kepade gf baru tu, tlong la jgn over acting sangt okey..
sbb bukan aku je yg akan benci kau.. satu skola bole bnci kau, kalau kau suke post status mcm tue.. :') sorry too say la sayang.. :')  bukan nak marah, tapi nak ingt kan jea.. die bukan milik kau spenuhnye, sbb tiade ape2 ikatan yg sah antare korang.. so dont be arrogant laa.. jgn pk sangt die hak kau !janji kau dapat bahagiakan die sampai akhir hayat korang.. e2 satu kbahagiaan bagi aku. aku tak tahu knpa aku bole sayang kau.. tak tahu ap kau da buat dengan aku ! smpai aku gila bayang dengan kau ! ckup sakit dalam nie.. Allah je yg tahu, stiap kate2 kau aku semat dalam hati,, dan jadi kan satu kenangn terindah..
anggaplah.
yang kau tak pernah mnta ape2 dari aku, dan kite tak pernah kenal slame nie.. jadi lah seorang lelaki yang sejati dan bukannye jadi seorang lelaki yang menyakitkan hati :')

Assalamualaikum ! <3

Wednesday, 18 April 2012

~ perasaan bodoh ni perlu ke :') ~

ni makan die !


 

haish ! act, sedeh tak berkata2 nie.. tapi aku kuat kan semnagt aku utk trus kan hdup aku d hari2 yg akan dtg.. :')

haieee..... aku tak tahu la, spanjang aku hdup ? lelaki takde yang berbeze.. semue same jeaa.. tmasuk la lelaki yg aku kenal ni pn.. mcm tutt... pppttfff, aku tak reti merajuk ! tapi aku sakit hati sangt bile orng tipu aku.. susah aku nak maaf kan orng yg buat aku mcm tu.. mmg aku takkan tnjuk kan benci aku kat die.. sbb prasaan bdoh aku ni ckap, aku syg die.. tak tahu la btul ke takk.. aku tenga redha je nie.. :') sabar aku ade had sayang ! klau aku rase nak p lempang mke kau ! on the spot aku bole ! jgn skali2 maen kan hati aku ! dulu kau bukan maen ckap. '' aku taksuka kau maen kan prasaan aku'' BUTO amak kau la.. (huuuuupeaceeiya.. :) ) spa yg kcewa kan sape skang ? aku bukan nak ckap aku ni kcewe la kan.. cume tak puas hati ngn ape yg kau buat ! kau layan aku cm mne pulak ? tub tub dngr kau buat cm nie ? tlong la jgn bagi harapan kat aku laen ... aku ni cpat sayang orng DAN mudah BENCI orng ! aku tak nak la benci kau cm neaku benci adli.. tlong laaa ! lpas ni jgn la buat aku mcm permaisuri dlam hdup kau yg walhal ! dlam hati kau hanye ad die..

aku prasan skang kau da ta mesra ngn aku cm dulu.. sbelum kau becinte ngn budak ue kau salam aku dlu sbelom balik.. tapi skang.. kau lebih rele kluar awal dan tak pergi kelas tambahan semate2 nak kejar budak tu,, takut die da balik.. kalau kau tak bagi tahu pon aku akan tahu jugak :') tape weyh ! aku tahu sape la aku untuk kau ! aku pon ta sngke bole ade prasaan bodoh cm nie kat kau ! tlong la jgn curi hati orng kalau kau rase tak pandai nak jage laen kali.. :') aku tak daye nak ngadap muke kau hari2 dlm kelas.. yg kau tenga becinte ngn orng laen ! GOD ! save me.. :') ape la daya aku untuk halang kau.. aku sikit pn tak heran pasal kau becinte ngn budak aku cume kecewa knape kau tak bagi tahu.. sedih faez.. aku tahu slame ni kau ingt aku memaen kan :') yerr mmg ! sbb slame ni aku tak penah sries bile ckap ngn kau ! sbb aku tak suke sries2.. sbb aku tak suke tension2 tapi rupe nye kau yg akhirnye.. buat aku mnangis.. thanks faez :') thanks a lot ! :')



Saturday, 14 April 2012

~ saja conteng2 laman.. :) ~

ASSALAMUALAIKUM !

heyyo-holla-hohho-hello-heyy :)
haha, kesakaian melanda.. :) hmm.. act, boring sangt.. :) dan tak tau nak buat ape ? now, tenga tengok melody, crite hot sensasi artis malaysia. haahah.. :) teringin jugk na jadi ctu ? tapi tengok aku pulak cnea ? hahaha.. (gelaksesorang) gilerr arr.. tak tahu nak buka topic ape doee..

jap2 rasenye da ade idea, tapi tak tahu la tepat ke tak topic nie.. crite pasal lelaki sejati, walaupun aku ni cm jantan ? tapi aku suke bercerita tntang kaum yg bernama lelaki nie.. tahu ta sbb ape ? sbb stakat ni aku tak penah tengok lelaki yg pelik dan ajaib.. stakat ni lelaki yg aku kenal dalam hdup aku ? semua sama je perangai ! susah laaaa weyh ! huuu' tak reti arr.. dalam tv ue en ? banyak n besepah lelaki baek.. ? tapi aduu... mmg tk kawen la aku, kawen? haha, mmg tak la kenn ? but, aku nak jugak jadi normal cm pompuan laen.. tpi d sbb kan sorang mnusia nie.. aku jadi cm nie ? alaahaii.. somebody ask me, hey you.. mesti da ad bf kan ? hahahahah aku becinta lagi, tak la sayang.. susahhh laaaa.. mgkin lepas2 spm la kot.. itu pon kalau hati aku masih tebuka utuk lelaki yg ade dlam dunia nie. :)

ade yg mntak.. mmg banyak laa.. haha, sorry sangt2 kpade sesiapa yg trase hati pasal tolakan tu tau ! sbb aku ni bukan jenis gampang skarang ! dulu bole la korang nak pijakk ! :)
lagi satu.. aku tak becinte laa... aku suke ramaiiiii... kawan lelaki, berbanding kawan pompuan :)
yehhhhaaaa ! aku rase lege dahh.. hilang boring aku.. :) haha next cite2 agy auw..

daaa,.... :)

opening spa ! n orng baru lagii.. hahaha.. ta tahu laa... :)

assalamualaikum !

 

lame nye tak mncarut kat sarang semut saye niee.. haha, rindu nak menaip lorhh.. kuikuikui ! btw. nak citer dari awal mmg ta abes la kann ? so kite start dari ptng tadi eh ?

pagi2 lagi da bangun sbb ade karnival kat sekola.. mmg pnat gile babengg ! sakit tulang blakang ta abs lagi rase sampai skang.. walaupun sempat tdow jap ptg tadi..pastu tejerit2 pggl costumer lagi... huu' akhirnye habes semua sandwish dan float dijual ! dengan hasil usaha ustazah dan keluarga saya.. :) (5gigh) sangt mnyeronkkan.. lebih2 lagi karnival akhirtahun untuk kami yang tingkatan 5.. sedehhh.. :')

tapi nak cm mne kann ? haa' g satu nihh !! alarrghhh .. haha. jap ea bagi satu klu dulu.. hahh

wwwooaaaa !!

 

tu die ? sape kan ? nak tahu kan ? kawan je ponn !! haha, kawan baek aku yg aku sngt sayang2 gile babeng ! tapi, nak buat cnea? die mnat orng laen ..? hahah, gurau2 :) ni time kat karnival aku dalam keletihan hamper nak mati.. naseb die ade buat tumbuk2 ! haha, maceh busukk ! :) die ni kadang2 buat aku sayng tak nak lepas ! tapi slalu buat aku sakit hati sampai aku rase nak simbah acid je kat muke die ! bia cacat sumur hdopp ! tak sampai hati la pulakk kan.. naseb la aku jenis open auww.. !! kalau pompaun laen.. da tacing seribu hari ngn kau ! baru tekial2 kauu !! eee.....

oke dah ! abes. patu balek karnival kne tlong umi pulak die pnye spa ade buat opening.. '' OH PENING''  oke sakai, hahaha.. mmg pnat badan aku satu hari nie.. huu' oke japp ! ni time da wangi, gamba kat atas tadi tu nga bsukk ! :P

 

boo !

 

ni keluarga saya selama dua tahun.. :') walaupun kadang2 agak terase hati dengan dorang.. tapi, aku diam kan je.. positiff kann ?? :) hee' yg puteri yang pakai tudung style langsir kat tengah2 tu klas laen act ! tapi die pun family saye jugakk.. tapi time dalam bas ayah die.. (pakcikkusop) hehehe...

ade lagii.. jap ehh.. :)

 

tak tahu laa.. hahah..

 

amboii.. !! coner2 plakk ! rapat skit.. haa' da kne sangt la tuee kann ?? hahaa... secocok kan dorang nie.. dorang noe act suke same suke .. tapi due2 da adew pasangan masing2.. sayang.. :) tapi tapeaa.. semoge bahagia slalu yee eykin n harunn.. :)) haa' ade lagi jap ! baekk punyeee.. :)

 

ahaha !

 

tengokk !! bahagia kann ? :') suke sangt tengok dorang happy cam ni ? :)

kesakaian melande time balik ! hahah...

 

oke :)

 

tengok betape tak sopannye anak zol niee.. dan tengok la da kantoii.. yang die tak mandi sbelom dtg spa saye.. tapi tapeaa.. die nye pasal ! saye senyum jeaa.. :) ee... tunjuk2 te**k pulak gilerr nie.. plik2.. mne kau blaja pon aku tak tahu laaa !!! jap2 haha

 

haa'

 

baru btoii yang niee... :) sopan kan kami.. yg pnting aku lagi handsome arr dari die ! boo faaezz !! boooo...

haahahah.. gurau2 la sayang !! adoii.. tak tahu nak cakap ape ngn kau niee.. sambil menuggu tu kan eiya? baek kau cuci mate lu doee.. tapi die tetap d sini (h***) .. hahahah... puihh ! eiya jiwang siott ! tak sangke aku.. :) hahahah.... sakai melanda bhaaaa ! FAEZ ZOL i lap u sengal ! aku tahu aku tak cam pompuan laen yang lemah lembut.. sopan santunn ! aku ni pompuan liar weyhh !! arap kau tak mnyesal laaa enn ? jgn nati da nak kawen ? kau mnganjing ! tak tahu la aku nak cakap apee.. tesenyum la aku jawab die.. :')..

full stopp ! oke abes dahh.. nati free kite cembang2 agy auww !!

baboii !! :*